RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

Всі новини

Резонансна ДТП із Зайцевою: запущено розслідування за новим скандальним звинуваченням

Харківська місцева прокуратура №1 відновила розслідування кримінального провадження стосовно експертів, які досліджували обставини резонансної смертельної ДТП на вулиці Сумській у Харкові.

Про це повідомила в Facebook журналістка Тетяна Доцяк із посиланням на постанову, опубліковану адвокатом засудженого Геннадія Дронова Сергієм Перепелицею.

"Справу експертів інституту Бокаріуса, які робили дослідження по справі Зайцевої-Дронова, знову розслідуватимуть. Не тільки ми з вами подумали, що за три тижні прочитати, вникнути у суть справи і провести слідчі дії неможливо. Такого висновку неочікувано дійшов і прокурор - слідчий закрив справу передчасно, адже навіть не допитав експертів і не провів слідчі дії, тому і поновив розслідування", - написала Доцяк.

За її словами, тепер справою займатиметься слідче управління Національної поліції Харківської області. Стаття та сама "Введення в оману суду, завідомо неправдиві покази, висновок експерта..."

Так, адвокат Дронова Сергій Перепелиця намагається притягнути до відповідальності експертів науково-дослідного інституту судових експертиз імені Бокаріуса, які робили експертизи у справі Зайцевої та Дронова, і "не змогли вирахувати швидкість Лексуса Зайцевої, встановити межі перехрестя і допустили помилки в дослідженнях".

"Насправді, поважні люди вже не раз мені говорили, що інститут Бокаріуса - така собі клоака, в якій можуть написати висновок такий, як вам треба, за відповідну винагороду. І ніхто ніколи їх до відповідальності не притягував. Бо тоді треба притягувати весь ланцюжок - слідчих, прокурорів, і так далі", - написала зокрема журналістка.

Як повідомляв "Апостроф", винуватиця смертельної ДТП у Харкові на Сумській, в результаті якої загинуло шестеро осіб, Олена Зайцева, дочитала матеріали справи. Суддя прийняв на розгляд її апеляційну скаргу.