RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Українцю-ветерану в Італії можуть дати величезний термін: фото із залу суду

У місті Павія (Італія) в п'ятницю, 24 травня проходило 14-е засідання суду у справі нацгвардійца Віталія Марківа і загибелі італійського репортера Андреа Роккеллі на Донбасі в 2014 році.

Про це повідомила журналіст "Радіо Свобода" Наталя Кудрик у себе на сторінці в Facebook.

За її словами, клопотання адвокатів українця про проведення додаткових слідчих дій на території України було відхилено. Суддя закликала сторони дати заключне слово.

"Голова трибуналу міста Павії Аннамарія Гатто остаточно відхилила запит захисту про проведення додаткових слідчих дій в Україні. Вона оголосила про завершення розслідувального етапу в процесі і запросила сторони до заключних виступів", - пише журналіст.

У своєму заключному слові прокурор - сторона обвинувачення, запросив у суду для українського нацгвардійца максимальну міру запобіжного заходу за вбивство відповідно до італійського законодавства - 17 років позбавлення волі.

"17 років ув'язнення для Віталія Марківа просить прокурор звинувачення Дзанончеллі", - пише журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", кілька місяців тому слідчі з Росії висловили бажання допитати бійця АТО Віталія Марківа, якого заарештували в Італії за підозрою у вбивстві журналіста Андреа Рокеллі поблизу Слов'янська в травні 2014 року.