RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Чи можна дитині без щеплення ходити в дитсадок: в Україні прийнято остаточне рішення

Верховний суд України визнав законною заборону відвідувати дитячі садки дітям, яким не зробили обов'язкові щеплення.

Відповідне рішення опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Дана справа розглядалася в судах різної інстанції за позовом матері дитини, якого відмовилися приймати в дитячий садок через відсутність щеплення. Вакцинувати своїх дітей жінка відмовилася "через недовіру до вакцин". Суд першої інстанції в Хмельницькій області встав на сторону жінки, але садок подав апеляцію.

Нинішнє рішення Верховного суду є остаточним, повідомила в Facebook в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"Батьки дійсно мають право вибирати форму навчання дитини, але держава для дотримання прав дитини на дошкільну освіту та забезпечення безпеки і здоров'я всіх дітей, встановлює певні правила реалізації такого права. Міністерство охорони здоров'я України продовжує наполягати на обов'язковій вакцинації і відстоювати прихильність доказової медицини ", - повідомила в.о. міністра.

За словами Супрун, вакцинація українців є питанням національної безпеки.

"Щеплення - це єдиний дієвий спосіб захистити себе і своїх дітей від небезпечних хвороб. Відсутність щеплень, особливо при складну епідеміологічну ситуацію, наражає на небезпеку не тільки вашу сім'ю, а й багатьох людей навколо ", - додала вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні оприлюднили статистику смертності від кору.