RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Суд тишком-нишком прийняв скандальне рішення по ключовому підозрюваному у вбивстві "Сармата" в Бердянську

У ніч на 7 червня суд Києва відпустив під домашній арешт Михайла Сигиду, підозрюваного в організації резонансного вбивства в Бердянську активіста і ветерана АТО Віталія Олешко (позівной "Сармат").

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила журналістка програми "Схеми" Наталія Седлецька.

"Всі сплять - Печерський районний суд працює... Посеред ночі, Печерський суд нашвидкоруч провів неанонсоване засідання. Суддя Вовк відпустив з-під варти Михайла Сігіду - головного підозрювааного в організації вбивства бердянського активіста Віталія "Сармата" Олешка... Журналісти ретельно стежили за кожною спробою витягти Сігіду з-під варти, регулярно ходили на суди. Резонанс ламав цей план. Цього разу все організували по-тихому, суду довелось засідати посеред ночі. І вже завтра Сігіда має вирушити до Бердянська "під домашній арешт", - написала журналістка.

На думку друзів Олешка, активіста вбили через боротьбу з місцевою владою і народним депутатом Олександром Пономарьовим, який за фактом контролює Бердянськ і місцеві силові структури.

Журналістка зазначила, що Сигида - ключовий фігурант справи, який міг би дати свідчення про справжнього замовника.

Нагадаємо, в грудні 2018 року суд заарештував Євгена Бродського, підозрюваного в замовленні вбивства Віталія Олешка.

Як повідомляв "Апостроф", люди, пов'язані з вбивством "Сармата", можуть бути причетні до нападу на офіцера відділу департаменту карного розшуку Нацполіціі Олексія Логвиненка в Харкові.