RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Знайшли небезпечні речовини: у справі про ДТП з Зайцевою стався новий поворот

Представник потерпілої сторони у справі про аварію на Сумській має намір ініціювати розслідування дій експертів з інституту судових експертиз імені Бокаріуса, які проводили експертизи у справі.

Про це повідомила адвокат Лариса Матвєєва для NewsRoom.

Причиною такої ініціативи стала позиція Міністерства охорони здоров'я, яке підтвердило некоректне проведення експертизи на наркотики в організмі обвинуваченої.

"Ми були не згодні з результатами експертизи і звернулися в МОЗ. Там підтвердили наші припущення. За його словами, для підтвердження того, чи знаходилася особа в стані сп'яніння, не потрібно встановлювати кількість речовини. На жаль, суд не прийняв ці матеріали як доказ" , - нагадала адвокат.

Також вона уточнила, що зверталася до місцевих інститути за проведенням незалежної оцінки дій експертів інституту Бокаріуса.

"Академік прийшов до висновку, що Зайцева в момент ДТП перебувала під впливом речовин, які знижують швидкість реакції, а саме кодеїну, фенобарбіталу і анальгіну. Також професор додав, що спільний прийом цих медикаментів підсилює їх дію ... Ми маємо намір ініціювати розслідування, щоб встановити причину висновків, до яких прийшли експерти інституту Бокаріуса: це рівень їх знань або корупція ", - додала вона.

Також юрист зазначила, що до кінця тижня звернеться в поліцію за вказаними фактами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше адвокат Геннадія Дронова, фігуранта скандальної ДТП у Харкові, домігся відновлення справи проти експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз імені Бокаріуса.