RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Резонансна ДТП з Зайцевою: до справи вирішили залучити Зеленського

Постраждалі в резонансній смертельній ДТП на вулиці Сумській в Харкові готують звернення до президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомляє журналістка Тетяна Доцяк на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що глава держави як гарант законності повинен забезпечити справедливе правосуддя, не допустити безкарності. Також постраждалі в аварії будуть просити Зеленського тримати на контролі справу, яку в серпні буде розглядати апеляційний суд.

Нагадаємо, суд першої інстанції засудив обох учасників аварії, Олену Зайцеву і Геннадія Дронова, до 10 років позбавлення волі. Це максимальний термін за вчинений злочин.

За словами Доцяк, зараз обидва обвинувачені перебувають у слідчому ізоляторі, але вирок не вступив в силу.

"Геннадій Дронов свою провину не визнав тоді, не визнає і зараз. І просить звільнити його від покарання. Олена Зайцева провину визнавала, зі слідством співпрацювала і навіть хотіла відшкодувати збитки потерпілим. Але, як виявилося, лише на словах - постраждалі впевнені, що визнання провини була тільки стратегія адвоката, щоб уникнути відповідальності. Стратегія, яка завдяки контролю суспільства, не спрацювала", - написала журналістка.

Вона зазначила, що на думку постраждалих Зайцева змінює тактику, адже в апеляційній скарзі написала, що головна провина лежить не на ній, а на Дронові, і вже з четвертим адвокатом подала апеляційну скаргу, в якому просить застосувати до неї мінімальне покарання - 5 років з відстрочкою покарання, тобто "умовно".

""Умовно" за шалену швидкість, "опіати", за те, що навіть не гальмувала, щоб уникнути зіткнення. За 6 загиблих і 6 постраждалих. За скалічені долі тих, хто вижив і родичів загиблих. Це постраждалих обурює найбільше", - заявила Тетяна Доцяк.

Як повідомляв "Апостроф", захисник Геннадія Дронова, фігуранта скандальної ДТП у Харкові, Сергій Перепелиця домігся відновлення справи проти експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз імені Бокаріуса.