RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Відзначився" за часів Януковича: стало відомо про важливі свідчення проти Богдана

Керівник Офісу президента Андрій Богдан є фігурантом кримінального виробництва часів колишнього президента-втікача Віктора Януковича.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на матеріал Kyiv Post.

Так, за даними журналістів видання, в 2010 році Андрій Богдан тиснув на колишнього суддю Конституційного суду Петра Стецюка про що заявив він сам. За словами судді, Богдан робив це для того, щоб змусити винести рішення на користь Януковича.

Зокрема, мова йде про рішення, яким Конституційний суд дозволив індивідуальне членство депутатів в коаліції фракцій, фактично дозволивши існування депутатів, які допомогли Януковичу взяти під контроль парламент. Сам суддя Стецюк тоді не підтримав це рішення.

При цьому, Стецюк відмовився коментувати це своє свідчення. А Андрій Богдан, в свою чергу, назвав свідчення "брехнею".

За часів президентства Петра Порошенка управління спеціальних розслідувань ГПУ на чолі з Сергієм Горбатюком підготувало підозру одному з колишніх суддів Конституційного суду у цій справі і працювало над підозрами іншим суддям Конституційного суду. Однак, колишній генеральний прокурор Юрій Луценко заблокував цю підозру, відмовляючись її підписувати.

На даний момент доля цієї скандальної справи проти Богдана залежить від нового генерального прокурора Руслана Рябошапки, який отримав посаду як член команди президента Володимира Зеленського. Відзначимо, що Рябошапка - давній знайомий Андрія Богдана, вони разом працювали в міністерстві юстиції в 2007-2010 роках.

Як повідомляв "Апостроф", раніше мер Києва Віталій Кличко подав до суду на главу ОПУ Андрія Богдана.