RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Суд щодо Пашинського: ряд політиків повідомили про готовність взяти екс-нардепа на поруки

У четвер, 17 жовтня в Києві, в апеляційному суді розглядають справу екс-нардепа Сергія Пашинського, якого звинувачують в нанесенні тілесних ушкоджень за допомогою зброї.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа" з суду.

У залі засідання присутні ряд відомих політиків - колишній спікер Верховної Ради Андрій Парубій, колишній секретар РНБО Олександр Турчинов, екс-нардеп Вікторія Сюмар та інші.

В ході засідання відразу 12 осіб повідомили суду про бажання взяти Сергія Пашинського на поруки. Сторона захисту передала їх клопотання суд. Також адвокат Андрій Федур попросив суддю випустити обвинуваченого з "клітки", з чим суддя погодився.

Також представник захисту колишнього депутата Ради заявив, що рішення Печерського суду столиці у справі повинно бути визнано неправомочним через територіальну непідсудність, оскільки справою повинен був займатися Шевченківський суд. На думку адвоката співробітники Державного бюро розслідувань порушили процедуру щодо передачі справи до суду.

"Це безумовна підстава для скасування рішення", - заявив адвокат.

Також він зазначив, що сторона обвинувачення не надала захисту всіх наявних доказів у справі для ознайомлення. За словами адвоката слідчий суддя Печерського суду їх також не вивчив.

Як повідомляв "Апостроф", Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому народному депутату Сергію Пашинському в нанесенні тілесного ушкодження людині.

31 грудня 2016 року у дорозі в Київській області стався конфлікт між народним депутатом і водієм авто, який заблокував проїзд. Під час нього Пашинський дістав пістолет і вистрілив чоловікові в ногу. Політик заявив, що потерпілий першим напав на нього.

7 жовтня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід для колишнього народного депутата Сергія Пашинського, залишивши його під вартою до 4 грудня.