RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Це політична справа: слідчий заявив про відсутність підстав тримати Пашинського за гратами

Поновлення закритої кримінальної справи щодо Сергія Пашинського відбулося з політичних мотивів.

Про це заявив колишній прокурор Генеральної прокуратури, який розслідував дану справу, Віталій Мартиненко в ефірі телеканалу "Прямий".

Коментуючи міру запобіжного заходу Пашинському у вигляді тримання під вартою, він зазначив, що народний депутат завжди з’являвся на всі виклики.

"Під час слідства Пашинський не порушував норм кримінально-процесуального кодексу і брав участь у всіх слідчих діях", - повідомив він.

"Натомість інша сторона зі своїм адвокатом намагалися порушувати норми КПК і ігнорувати виклики", - додав екс-працівник ГПУ.

Віталій Мартиненко також підкреслив, що для затримання особи існує виключний перелік підстав, і Пашинський не підпадає під жодну з них.

"Суд під час розгляду справи про обрання міри запобіжного заходу мав звернути на це увагу, але чомусь не зробив цього, порушивши норми закону", - сказав він.

Слідчий наголосив, що на сьогоднішній день працівники Державного бюро розслідувань не встановили жодних фактів, які б свідчили про те, що Сергій Пашинський перевищив межі необхідної самооборони.

"Слідством було встановлено правомірність застосування зброї Пашинським під час інциденту 31 грудня 2016 року", - підкреслив Мартиненко.