RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Суд в Києві приймає рішення щодо долі фігуранта у справі Шеремета: онлайн трансляція

У понеділок, 23 грудня, Апеляційний суд почав розгляд апеляції про запобіжний захід для підозрюваного в убивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, сторона звинувачення вважає його організатором злочину.

Трансляцію із залу суду веде видання "Громадське".

Слід зазначити, що апеляцію про запобіжний захід Антоненку і підозрюваної у цій же справі Юлії Кузьменко повинні були розглянути в суді апеляційної інстанції 20 грудня. Однак в Генеральній прокуратурі заявили, що відновлять групу прокурорів у справі, оскільки прокурори, які раніше вели виробництво, не пройшли переатестацію.

Також в ГПУ зазначили, що розгляд апеляції не відбувся через "неналежне інформування прокурорів про засідання і несвоєчасне надходження матеріалів з суду".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Андрій Антоненко - ветеран АТО і головний підозрюваний у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета - подав позов проти президента України Володимира Зеленського через образу честі і гідності. Він вимагає притягти до відповідальності також міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, начальника кримінальної поліції Євгена Коваля і генерального прокурора Руслана Рябошапку. Згідно з його заявою, представники влади фактично назвали його вбивцею в ході брифінгу у справі про замах на журналіста.

Павло Шеремет загинув при вибуху в авто 20 липня 2016 року. Вибух стався на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві.