RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Є стовідсоткове алібі: з'явилися несподівані деталі у справі про вбивство Шеремета

Адвокати підозрюваної військової медсестри Яни Дугарь, яка є фігурантом справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, заявили про фальсифікації доказів слідства і незаконне утримання під домашнім арештом.

Про це повідомляє Громадське.

"У місті Курахове тоді були бої, було дуже багато поранених. У нас точно є докази того, що Яна перебувала в цей час у своїй військовій частині, а у слідства точно немає документів, що вона цю частину залишала", - цитує видання слова адвоката підозрюваної Миколи Оріхівського.

На думку адвокатів, на відео зафіксовано не Яну Дугарь, а "випадкову особу". Зокрема, вони звертають увагу на татуювання, якого немає на руці людини на відео. Зразок відео для експертизи датовано 11 липня 2016 року. За словами адвокатів, в цей день Яна була за кордоном.

Є докази і свідки того, що 16 і 18 липня вона була у військовій частині 66 в Донецькій області. З 3 червня по 26 вересня Дугарь перебувала на службі. При цьому, адвокати заявили, що слідчі не зверталися до військової частини, щоб з'ясувати, де знаходилася підозрювана в ці дні.

Також вони запевняють, що Яна познайомилася з іншими фігурантами справи Інною Грищенко і Юлією Кузьменко в цьому році, а з Андрієм Антоненком не знайома взагалі.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше волонтер і військовий медик Юлія Кузьменко, яку заарештували у справі про вбивство відомого журналіста Павла Шеремета, написала лист матері вбитого