RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вбивство Даші Лук'яненко під Одесою: суд прийняв жорстке рішення по підозрюваному

У четвер, 9 січня, в Роздільнянському райсуді Одеси відбулося засідання у справі про вбивство Даші Лук'яненко, колегія прийняла рішення залишити підозрюваного Миколу Тарасова в загальній камері слідчого ізолятора.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Раніше в.о. начальника Одеського слідчого ізолятора закликав суд перевести обвинуваченого в одиночну камеру, щоб забезпечити його безпеку.

Також в ході засідання родичі вбитої дівчинки подали цивільний позов щодо відшкодування матеріальних збитків, захисник зазначив, що гроші будуть переведені на благодійність. Засідання про це заплановано на 27 січня.

Як повідомляв "Апостроф", 11 грудня суд продовжив арешт підозрюваного у вбивстві 11-річної Даші Лук'яненко під Одесою 22-річного Миколи Тарасова до 8 лютого.

13 червня в Іванівці Одеської області зникла 11-річна школярка Даша Лук'яненко - дівчинка пішла на заняття в гурток, але додому не повернулися. Її батьки звернулися в поліцію, почалася спецоперація з пошуку школярки.

19 червня тіло дівчинки виявили у вигрібній ямі в одному з домоволодінь Іванівки. Невдовзі за підозрою у вбивстві та згвалтуванні Даші Лук'яненко затримали місцевого жителя, 22-річного Миколу Тарасова. Чоловік зізнався у злочині. За словами підозрюваного, він затягнув дівчинку в будинок потерпілої, задушив її, після чого розділ і кинув тіло у вигрібну яму.

21 червня Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід Миколі Тарасову - підозрюваний був узятий під варту без права на заставу. Його підозрюють за чотирма статтями Кримінального кодексу України - "викрадення", "замах на згвалтування неповнолітньої", "вбивство неповнолітнього, поєднане із згвалтуванням" і "наруга над тілом".

Жителі Іванівки загрожують родині вбивці Даші Лук'яненко і навіть хотіли спалити її живцем. Мати Тарасова зізналася, що вони вирішили покинути місто, але до закінчення слідства не можуть цього зробити.