RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Жорстоке вбивство Даші Лук'яненко під Одесою: суд ухвалив нове рішення щодо підозрюваного

Суд продовжив арешт підозрюваному у вбивстві 11-річної Даші Лук'яненко під Одесою 22-річному Миколі Тарасову до 8 лютого.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

Підозрюваного Тарасова переведуть в Одеське СІЗО, така постанова була прийнята Київським районним судом міста Одеси.

"Тільки завершилося засідання, на якому обвинуваченому Миколі Тарасову було продовжено запобіжний захід утримання під вартою до 8 лютого без права внесення застави", - розповів кореспондент.

Під час засідання адвокат батьків загиблої дівчинки клопотав щодо того, щоб перевести підозрюваного в Одеський слідчий ізолятор.

"Тарасов перебував, за словами сторони звинувачення, в досить комфортних для себе умовах, а саме в камері на одного в ізоляторі тимчасового утримання. Як припускають учасники процесу, для безпеки підсудного", - розповів журналіст.

Відзначається, що суддя задовольнив клопотання адвоката. В судовому процесі оголошено перерву до 9 січня 2020 року.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13 червня в Іванівці Одеської області зникла 11-річна школярка Даша Лук'яненко - дівчинка пішла на заняття в танцювальний гурток, але додому не повернулися. Її батьки звернулися в поліцію, почалася спецоперація з пошуку школярки.

19 червня тіло дівчинки виявили у вигрібній ямі в одному з домоволодінь Іванівки. Невдовзі за підозрою у вбивстві та згвалтуванні Даші Лук'яненко затримали місцевого жителя, 22-річного Миколу Тарасова. Чоловік зізнався у злочині. За словами підозрюваного, він затягнув дівчинку в будинок, задушив її, після чого роздягнув і кинув тіло у вигрібну яму.

21 червня Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід Миколі Тарасову - підозрюваний був узятий під варту без права на заставу. Його підозрюють за чотирма статтями Кримінального кодексу України - "викрадення", "замах на згвалтування неповнолітньої", "вбивство неповнолітньої, поєднане із згвалтуванням" і "наруга над тілом".

Жителі Іванівки погрожують родині вбивці Даші Лук'яненко і навіть хотіли спалити її живцем. Мати Тарасова зізналася, що вони вирішили покинути місто, але до закінчення слідства не можуть цього зробити.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Як повідомляв "Апостроф", в районному центрі Іванівка Одеської області встановили скульптуру дівчинки-ангела з кошиком квітів в руках у пам'ять про Дашу Лук'яненко - 11-річну дівчинку, яку жорстоко вбили минулого літа.