RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Суд прийняв гучне рішення щодо підозрюваного в розстрілах на Майдані: фото і відео

Печерський районний суд Києва в середу, 19 лютого, обрав запобіжний захід колишньому офіцеру окремого загону спецпризначення та боротьби з тероризмом МВС "Омега" Володимиру Косенку у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це "Апострофу" стало відомо із залу суду.

При цьому Косенка зобов'язали носити електронний браслет до 17 квітня. Відзначимо, що засідання суду почалося із запізненням на п'ять годин і тільки о 22:35 суд виніс відповідне рішення.

Слідство вважає, що Косенко стріляв на поразку в напрямку протестуючих на Інститутській і Майдані Незалежності 20 лютого 2014 року. В результаті, за словами слідчого ГБР Андрія Єни, спецназівець вбив Олега Ушневіча і поранив Віталія Гукова.

Офіцеру оголошено про підозру в перевищенні влади і службових повноважень із застосуванням зброї (частина 3 статті 365 Кримінального кодексу України), замаху на умисне вбивство і вбивство, що здійснено небезпечним для життя багатьох осіб способом, за попередньою змовою (частина 2 статті 115 КК). У разі доведення провини йому загрожує покарання аж до довічного терміну ув'язнення.

Додамо, що прокурор просив відправити Володимира Косенка на 60 днів у СІЗО СБУ, мотивуючи це ризиками, якщо підозрюваний залишиться на волі.

Нагадаємо, що колишнього спецназівця затримали 17 лютого 2020 року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Печерський районний суд Києва відпустив з-під арешту екс-бійця спецназу "Омега" Дмитра Хмеля, якого підозрюють у вбивстві активіста Майдану Олександра Храпаченка.