RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

Екс-силовику в Україні повідомили про підозру в причетності до розстрілів на Майдані

Колишньому бійцеві спецпідрозділу "Омега" повідомили про підозру у вбивстві і замаху на вбивство активістів Майдану в 2014 році на вулиці Інститутській в Києві.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Офісу генпрокурора

"Під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора 17 лютого 2020 року повідомлено про підозру колишньому працівникові внутрішніх військ МВС України, а саме спецпідрозділу "Омега", в перевищенні влади і службових повноважень, а також замаху на умисне вбивство і вбивство", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, вказана особа підозрюється в скоєнні замаху на умисне вбивство протестуючого і умисне вбивство учасника акцій масових протестів протягом 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в Києві.

За даними слідства, зазначені злочини він скоїв у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб і за попередньою змовою з групою осіб з числа колишніх працівників спецпідрозділу "Беркут".

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як раніше повідомляв "Апостроф", колишній президент-втікач Віктор Янукович виступив з несподіваним зверненням в день початку розстрілів на Майдані.