RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У Гаазі розпочався суд у справі про катастрофу МН17 на Донбасі: онлайн відеотрансляція

У Нідерландах почалося судове засідання у справі про збитий над Донбасом у 2014 році малайзійський "Боїнг", який виконував рейс МН17.

Онлайн трансляція засідання доступна на сайті "Апострофа".

"Це особливий судовий процес, з великим числом жертв, які були громадянами різних країн. До нього прикута величезна суспільна увага", - сказав у своїй вступній промові головуючий на процесі суддя Хендрік Стейнхаюс.

Крім Стейнхаюса, процес будуть вести ще два судді, також в залі присутні два запасних судді, на випадок якщо хтось з основних суддів захворіє або не зможе знаходиться в залі суду.

Четверо обвинувачених не братимуть участі в засіданні суду. Присутніми будуть тільки адвокати підполковника ВДВ Олега Пулатова.

Суддя Стейнхаюс сказав, що в процесі попередньо виступлять 49 родичів жертв катастрофи, 84 людини також будуть звертатися за матеріальною компенсацією.

Справа по Боїнгу МН17 вже складається з 30 тис. сторінок, і по ходу судового процесу буде рости, оскільки за законодавством Нідерландів можна додавати в справу нові дані.

Детальніше про те, чому Росія не залишає спроб переглянути результати розслідування по Boeing, читайте в матеріалі "Апострофа": Різкий поворот: чому Україну можуть звинуватити у знищенні МН17.