RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Свою провину не визнала: суд ухвалив рішення щодо Чорновол

Печерський районний суд Києва відправив колишнього народного депутата Тетяну Чорновол під цілодобовий домашній арешт.

Про це стало відомо на засіданні, трансляція якого велася онлайн.

Прокурор зазначив, що екс-депутат може впливати на свідків у справі про підпал офісу "Партії регіонів" і загибель програміста, тому повинна в найближчі 60 днів перебувати за місцем проживання в Бориспільському районі Київської області.

У той же час захист просив відпустити Чорновол під особисте зобов'язання, так як допитів і засідань суду вона не уникала. Свою провину колишній депутат в черговий раз спростувала.

"У якийсь момент я отримала від певної особи пляшку із запальною сумішшю, але ніякого відношення до смерті чоловіка це не має... Це була колективна діяльність, колективний захист", - сказала Чорновол в ході засідання.

Перед початком засідання вона заявила журналістам, що 18 лютого 2014 року була в офісі "Партії регіонів" разом з чоловіком, який пізніше загинув на Донбасі.

Захист Тетяни Чорновол в ході засідання заявив, що екс-депутат радила чоловікові, який знаходився в офісі, покинути приміщення.

До початку засідання о 09:30 біля суду з'явилися екс-прем'єр Арсеній Яценюк і колишній глава парламенту Андрій Парубій - колеги Чорновол по "Народному фронту". А також депутати від "ЄС": Софія Федина, Артур Герасимов, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Олексій Гончаренко. Сама Чорновол прийшла в суд без захисної маски, чим викликала невдоволення судді. Прихильники колишнього народного депутата, в свою чергу, заявили, що суд взагалі не повинен проходити під час карантину.

В ході суду з'ясувалося, що Чорновол живе в будинку, який її сім'я будувала в 90-і роки. У екс-депутата є 16-річна дочка і 9-річний син.

Зазначимо, що Чорновол на допиті в Державному бюро розслідувань у вівторок, 14 квітня, відмовилася від дачі будь-яких свідчень, пославшись на ст. 63 Конституції України.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", до колишнього народного депутата Тетяни Чорновол вранці 10 квітня прийшли з обшуками співробітники Державного бюро розслідувань. Обшук провели в її будинку в селі Гора Бориспільського району Київської області.