RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Вбивство Гандзюк: суд ухвалив рішення про затримання топ-чиновника

Печерський райсуд Києва надав дозвіл на затримання підозрюваного в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк - голови Херсонської облради Владислава Мангера.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк".

"Друзі! У нас хороші новини: щойно в Печерському суді Києва було винесено рішення про надання дозволу на затримання Мангера з метою приводу його на засідання. Незалежний експерт, якого залучили прокурори, з'ясував, що Мангера можна транспортувати до Києва в присутності лікаря. Адже стан його здоров'я абсолютно дозволяє йому подорожувати до столиці", - наголошується в повідомленні.

Мангер в останні дні перебував у лікарні, проте активісти заявляли, що таким чином він намагається сховатися від примусового приводу до суду.

11 червня Мангер в своєму відеозверненні заявив, що в справі Гандзюк з'явилися два нових свідка і що на них нібито тиснули.

Досудове розслідування у справі про вбивство Катерини Гандзюк продовжено до 29 липня через появу нових обставин.

Як повідомляв "Апостроф" 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив кислотою виконуючого обов'язки керуючого справами Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк. 4 листопада того ж року Катерина Гандзюк померла. За попередньою інформацією, причиною смерті активістки став обрив тромбу.

У кінці квітня нинішнього року слідчі СБУ поставили крапку в розслідуванні справи про вбивство Гандзюк. Лава підсудних чекає на голову Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна.

Мангер запевняв, що не виїде з країни через підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк.