RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Мангера посадити поки не вдалося: відео та нові деталі суду над фігурантом справи про вбивство Гандзюк

У вівторок, 16 червня, підозрюваний в замовленні нападу на активістку Катерину Гандзюк Владислав Мангер заявив про відвід судді через упередженість і покинув залу суду.

Про це повідомила журналістка Діана Буцко в Facebook.

"Новий Насіров. Мангер залишає засідання суду після того, як оголосив відвід судді через упередженість", - прокоментувала журналістка.

За словами адвоката Мангера Дмитра Ільченка, відведення судді було оголошено, оскільки при розподілі справи 18 з 20 суддів Печерського суду вилучили з автоматичного розподілу.

Таким чином, на його думку, питання, хто буде головувати на суді над Мангером, вирішувалося між двома суддями суду.

Адвокат "Українській правді" розказав, що зараз вони знаходяться у райсуді і чекають, коли визначиться новий суддя, який розгляне відведення. Вони планують чекати до 17 годин.

За словами Ільченка, Мангеру перед засіданням надали медичну допомогу. Також вони планують звернутися до медиків в Києві, щоб оцінити його стан.

Адвокат заявив, що навіть якщо лікарі скажуть про незадовільний стан здоров'я, Мангер готовий брати участь в судовому процесі.

При цьому, прокурори мають намір клопотати про 2 місяці в СІЗО для Мангера, без альтернативи у вигляді внесення застави. До суду його доставили примусово прямо з Херсона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Мангер може не прибути на засідання суду нібито через проблеми з серцем.