RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Вбивство Гандзюк: суд прийняв жорстке рішення по Мангеру

Владислава Мангера, підозрюваного в організації нападу на активістку Катерину Гандзюк, суд заарештував до 28 липня.

Про це повідомляє видання "Ґрати".

Суддя Печерського районного суду Києва Тетяна Ільєва заарештувала Мангера на півтора місяці, без права внесення застави. Таке рішення винесли 18 червня, а запобіжний захід обирали з п'ятниці, 12 червня.

Разом з тим, прокуратура неодноразово заявляла про затягування процесу з боку захисту Мангера. Його почали представляти п'ять адвокатів: Олександр Шадрін, Дмитро Ільченко, Костянтин Глоба, Андрій Мурашкін і Андрій Левковець.

Прокуратура клопотала про арешт Мангера через погрози свідкам у справі про вбивство, які слідували після того, як сторони ознайомилася з матеріалами справи після закінчення слідства. На думку прокуратури, Мангер причетний до погроз. Запобіжний захід просили змінити на безальтернативний арешт.

"Свідкам надсилали листи з погрозами, погрожували по телефону. І в прямому спілкуванні - не особисто Мангер, але пов'язані з ним особи", - розповів прокурор Андрій Синенко.

Однак прізвища свідків не оприлюднили. Процес проходить в закритому режимі - щоб не розголошувати їх особисті дані і обставини тиску.

У той же час захист Мангера заперечував тиск на свідків. Адвокати представили матеріали, які повинні довести невинність їх підзахисного: проходження експертизи Мангера на поліграфі, де він говорить, що не замовляв вбивство Гандзюк. За версією захисту, до смерті Гандзюк причетна СБУ. Адвокати заявили, що можуть надати докази про халатність лікарів, які боролися за життя Гандзюк.

Як повідомляв "Апостроф", адвокат Мангера заявив, що чиновник скаржиться на проблеми з серцем.