RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Політика

Новини

Апеляційний суд прийняв рішення по Стерненку

Київський апеляційний суд у п'ятницю, 3 липня, після перерви приступив до розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві активіста, колишньому лідеру одеського осередку "Правого сектора" Сергію Стерненку. Суд відмовив у зміні запобіжного заходу і передачі активіста на поруки.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив сам Стерненко.

Як стало відомо, бажання взяти на поруки Сергія Стерненка заявила глава партії "Голос" Кіра Рудик. Також поручителями хотіли виступити нардепи від "Голосу" Роман Лозинський та Ярослав Юрчишин.

Крім народних депутатів і активістів, про готовність взяти на поруки Стерненко заявила колишня глава МОЗ Уляна Супрун.

Суд відмовив у зміні запобіжного заходу і відхилив всі пропозиції про передачу Стерненка на поруки. Відтак і надалі активіст залишиться під цілодобовим домашнім арештом.

Рішення суду оскарженню не підлягає.

Як відомо, в ніч на 25 травня 2018 року на екс-лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка було скоєно замах двома грабіжниками. Відбиваючись від нападників, він завдав смертельне поранення одному з них.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Сергія Стерненка намагалися вбити пострілом в голову. А перший напад на активіста трапився 7 лютого. Тоді він також отримав травму голови і поранення руки. Напади на себе активіст пов'язує з громадською діяльністю.