RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вбивство Гандзюк: суд ухвалив важливе рішення щодо фігуранта справи

Голову Херсонської облдержадміністрації Владислава Мангера, якого підозрюють у замовленні нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк, Апеляційний суд залишив під вартою до 28 липня, відхиливши скаргу чиновника.

Про це повідомляє hromadske.

Скаргу на тримання під вартою подали адвокати підозрюваного, наголошуючи на тому, що підозра є необґрунтованою, а справа сфальсифікованою.

На думку захисту, погрози до одного зі свідків Пилипенка, якщо і були, то за історію з пограбування фури із контрабандою цигарок у 2014 році. Але не через Мангера.

Також сторона захисту наголосила на тому, що нещодавно Пилипенка було звільнено на підставі угоди зі слідством. Його засудили до 5 років умовно з відтермінуванням у 3 роки.

Також адвокати надали звернення від 40 депутатів обласної ради, та від Федерації боксу з проханням не ув'язнювати Мангера.

Сторона захисту зазначила, що вина Мангера не доведена нічим окрім слів про "Миколайовича" про якого нібито згадував Левін під час розмови з Торбіним зі слів останнього, а також у першочергових показах Ігора Павловського. Однак згодом Павловський про них забув.

Сам Владислав Мангер просив звільнити його з-під варти та наголошував на причетності до вбивства Катерини Гандзюк СБУ, зокрема генерала Данила Доценка, який відмовився від проходження поліграфу у справі Гандзюк. Мангер наголосив, що всі доводи слідства ґрунтуються на свідченнях "злочинців, які готові на все, щоб не сидіти".

Прокурор Андрій Синюк просив залишити Мангера під вартою, наголошуючи на тому, що існувала реальна загроза життю та здоров'ю свідків і тому вони звернулися до суду з проханням змінити підозрюваному запобіжний захід. За словами прокурора, погрози свідкам та їхнім родичам надходили через телефонні дзвінки, записки, словесно. Самі свідки вважають, що за цими погрозами стоїть Владислав Мангер.

Таким чином, суд залишив без змін ухвалу Печерського райсуду Києва, який обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді арешту до 28 липня без альтернативи внесення застави.

Як повідомляв "Апостроф", адвокат Мангера заявив, що чиновник скаржиться на проблеми з серцем.