RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Суд постановив звільнити Ситника з посади директора НАБУ: гучні деталі рішення

За рішенням Окружного адміністративного суду Києва з Єдиного реєстру інформації буде виключено дані про Артема Ситник як про директора Національного антикорупційного бюро України.

Про це повідомили на офіційному сайті суду.

У повідомленні нагадали, що 28 серпня Конституційний суд визнав неконституційним указ президента про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро України.

"Артем Ситник достроково втратив повноваження директора НАБУ, при цьому будь-яких додаткових рішень для підтвердження зазначеного факту Конституцією України не потрібно", - стверджують в суді.

Оскільки рішення Конституційного суду не було виконано, адмінсуд прийняв рішення направити окремі рішення "з метою усунення причин та умов, що призвели до порушення вимог законодавства щодо невиконання вищевказаного рішення КСУ".

Зокрема, Державне бюро розслідувань за рішенням суду повинне відкрити провадження за статтями 109, 353 і 382 Кримінального кодексу України ( "дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади", "самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи" і "невиконання судового рішення").

Також суд постановив, що Кабінет міністрів і Рада національної безпеки і оборони повинні забезпечити рішення Конституційного суду України.

У суді також повідомили, що, розглядаючи позов Олександра Кареева, якого звільнили з НАБУ, було прийнято рішення відновити його на посаді заступника керівника головного підрозділу детективів - керівника другого підрозділу детективів бюро.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Шевченківський районний суд міста Києва виніс рішення щодо самовільного захоплення влади директором НАБУ Артемом Ситником.