RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Відправимо суддів в Ростов: фото та відео акції в Києві через скандальне рішення КСУ

Рішення Конституційного суду про скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування стало приводом для акції протесту, на яку в п'ятницю, 30 жовтня, зібралися десятки людей біля будівлі цієї судової інстанції.

Відповідні фото опубліковано в Telegram-каналі "Киев Сейчас" і в соціальних мережах.

Під будівлю Конституційного суду учасники акції під назвою "Відправимо суддів-зрадників КСУ в Ростов" прийшли з плакатами з великими дорожніми валізами. Великий транспарант з "посадковим талоном" для суддів прикрашений портретом президента-втікача Віктора Януковича.

В руках учасники акції тримають таблички з цитатою з законодавства: "Повноваження судді Конституційного суду припиняються в разі його смерті".

Під час акції, як свідчать знімки, біля Конституційного суду знаходиться спецтехніка і силовики, які стежать за дотриманням правопорядку.

У даний час проходить онлайн трансляція подій на акції протесту.


Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, згідно з яким припиняються повноваження всіх діючих суддів КСУ, а їх рішення 27 жовтня визнаються "нікчемними", прийнятими в умовах реального конфлікту інтересів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на рішення Конституційного суду про скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування, в мережі відреагували яскравими фотожабами.