RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Суд залишив Антоненко під вартою, проігнорувавши проблеми зі здоров'ям і доглядом за дітьми

У вівторок, 19 січня, Шевченківський райсуд Києва залишив без задоволення клопотання захисту Андрія Антоненка, якого обвинувачують у вбивстві журналіста Павла Шеремета, щодо зміни йому запобіжного заходу.

Про це повідомляє Укрінформу.

Під час засідання адвокати Андрія Антоненка клопотали про зміну запобіжного заходу з утримання під арештом на звільнення з-під арешту під особисте зобов'язання, враховуючи погіршення стану його здоров'я і хворобу його дружини.

Адвокат Дмитро Круговий попросив суд відпустити Антоненка під особисте зобов’язання. Він наголосив, що стан здоров’я Антоненка погіршився в умовах СІЗО і його оглядав судинний хірург. Також захисник підкреслив, що дружина Антоненка захворіла і її діагноз наразі невідомий, через її хворобу дітям Антоненків немає з ким перебувати.

"Він (Антоненко – "Апостроф") так само може бути вдома, може отримувати медичну допомогу, займатися сімейними справами – і виконувати будь-які обов’язки, які на нього може покласти суд своїм рішенням. Він - публічна особа, він не має можливості переховуватися, зокрема, в Україні, бо, серед іншого, про нього знає велика кількість людей", - додав інший адвокат Антоненка Станіслав Кулик.

Після виходу з нарадчої кімнати суд залишив це клопотання захисту без задоволення.

"Суд ухвалив: клопотання захисників залишити без задоволення. Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає", - сказала головуюча суддя Оксана Голуб.

Головуюча оголосила, що розгляд справи відкладено до 2 лютого на 14:00. На наступному засіданні має розпочатися дослідження матеріалів справи.

Як повідомляв "Апостроф", екс-заступник командира бойової групи "Алмаз" Ігор Макар, який передав європейським ЗМІ запис розмови 2012 року, в якій йшлося про планування вбивства журналіста Павла Шеремета білоруськими силовиками, дав свідчення у Києві у справі про вбивство журналіста.