RU  UA

Це тупик: скандальний екс-суддя КСУ в черговий раз не з'явився на засідання суду

Судове засідання у справі колишнього судді Конституційного Суду Олександра Тупицького знову перенесли. Підозрюваний не з’явився на засідання, де йому мали обирати запобіжний захід.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 12:00 на Апостроф TV.

Адвокат судді заявив, що Тупицький не прийшов через сімейні обставини. Нібито у екс-судді сильно захворіла мама, яка мешкає на Черкащині.

Натомість прокурор стверджує, що відповідні докази у суд не надійшли.

"У випадку такого невідкладного стану завжди викликається швидка медична допомога і завжди залишає карту виїзду. Тобто якби ці обставини мали місце, то сторона захисту могла б надати цю карту виїзду швидкої і підтвердити, що дійсно відбувалися ці обставини зі станом погіршення здоров’я матері. Цього не було", - наголосив начальник департаменту Офісу Генерального прокурора Олексій Донський.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2020 року слідчі ДБР оголосили Олександру Тупицькому підозру в порушенні кримінального кодексу. Йдеться про статтю про завідомо неправдиві показання та підкуп свідка. Справа стосується приватизації Зуївського енергомеханічного заводу в Донецькій області.

Проте Тупицький вдавав, що підозри не отримав і продовжив ходити на роботу в суд. Після цього президент Зеленський скасував указ про його призначення. На минуле засідання екс-суддя теж не з’явився. Мовляв, йому не забезпечили належну охорону.