RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Відбувся розгляд апеляції щодо арешту Медведчука: повне відео та всі подробиці

Київський апеляційний суд у п'ятницю, 21 травня, розглянув апеляційні скарги на рішення суду першої інстанції про цілодобовий домашній арешт народного депутата Віктора Медведчука і залишив їх без задоволення. Нардеп буде перебувати під домашнім арештом.

"Апостроф" стежив за подіями в онлайн-режимі.

17.30. Київський апеляційний суд виніс рішення, в якому відмовив у зміні запобіжного заходу і адвокатам Медведчука, які вимагали звільнення нардепа з-під домашнього арешту, і стороні обвинувачення, яка вимагала взяття підозрюваного в зраді під варту або внесення застави в 300 млн гривень.

Також суд оклоніл клопотання 29 депутатів від ОТЗЖ, які виявили бажання взяти Медведчука на поруки. Таким чином народний депутат перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 9 липня.

15:04 Судді попросили дооформити документи тих депутатів, які хочуть взяти Медведчука на поруки. За словами Нестора Шуфрича, 29 депутатів від ОПЗЖ готові взяти Медведчука на поруки.

14:36 Медведчук в суді назвав звинувачення на свою адресу політично мотивованими, вважаючи їх репресіями, оскільки він виступає проти курсу діючої влади.

Він переконаний, що рішення суду першої інстанції про домашній арешт є незаконним. Нардеп вважає, що самі докази, які видаються з допущенням, не можуть бути прийняті судом.

14:32 Після чергової порції яєць в сторону прихильників Медведчука націоналісти знову запалили піротехніку та пішли від суду. На даний момент ситуація під судом спокійна. Охорона Медведчука лишилися.

14:25 Медведчук, заявив, що вів переговори з бойовиками ОРДЛО, бо його на це вповноважили спершу в.о. президента Олександр Турчинов, а пізніше Петро Порошенко:

"Я вів переговори відповідно з повноваженнями, які мені були надані щодо мирного врегулювання спершу з травня місяця ще в.о. президента Турчиновим, потім уже президентом Порошенком. Я офіційно був уповноважений на ведення цих переговорів Турчиновим і Порошенком, і пізніше був уповноважений і Тристоронньою контактною групою і СБУ, яка надала мені статус спецпредставника з гуманітарних питань у ТКГ".

12:39 Біля будівлі суду стає гаряче.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

12:34 Медведчук заявив, що не передавав спецслужбам РФ секретну інформацію про розташування підрозділів ЗСУ, як стверджує обвинувачення, і загалом не має доступу до державної таємниці:

"Я ніколи не володів секретною інформацією всі ці роки. У мене був доступ до секретних матеріалів усіх форм секретності до 2004 року, коли працював головою Адміністрації (президента України). Після цього протягом 15 років я ніколи не був допущений до секретних даних".

12:20 Медведчук на питання про зв'язки з Порошенком заявив, що працював з ним з 2014 по 2018 роки, поки у них не розійшлися погляди на обмін полоненими.

11:55 До приміщення суду прибув обвинувачений Віктор Медведчук зі своїми соратниками по партії. В короткому коментарі журналістам політик заявив, що оприлюднене напередодні розслідування Дениса Бігуса є провокацією проти нього.

11:50 Під Київський апеляційний суд на Солом'янській площі, де має відбутись засідання по запобіжному заходу Медведчуку, вже пригнали десятки "тітушок" - молодиків спортивної зовнішності.

Читайте також на "апостроф" - "Бізнес" в Криму, слив даних ВСУ і вербування агентів: в чому підозрюють Медведчука і Козака.