RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Зеленський наклав вето на закон про перезапуск ВККС: містить суперечності в правках

У четвер, 8 липня, президент України Володимир Зеленський ветував закон про перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) і подав свої пропозиції до документа.

Це випливає з даних на сайті Верховної Ради України.

Зеленський запропонував внести в документ положення про те, що ВККС стає повноважною лише за умови призначення до її складу не менше одинадцяти членів. Крім того, не менше шести з них повинні бути суддями або суддями у відставці.

Також гарант запропонував зафіксувати в документі можливість залучення помічників і перекладачів за запитом члена першого складу Конкурсної комісії для організаційного та технічного забезпечення здійснення його повноважень.

Зеленський вважає за можливе фінансування діяльності таких помічників і перекладачів коштом міжнародної технічної допомоги.

Крім того, президент пояснив, що наклав вето через суперечності між правками, які були внесені до другого читання законопроекту. Так, одна норма дає міжнародним експертам вирішальний голос в конкурсній комісії, водночас інша визначає, що для прийняття такого рішення необхідно по два голоси українських та міжнародних експертів.

Раніше ми писали, що Верховна Рада 293 голосами внесла зміни до Закону про судоустрій і статус суддів і деяких законів щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.