RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

КСУ виніс вердикт за законом про українську мову

Конституційний Суд України визнав конституційним Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Про це повідомляє прес-центр КСУ.

Відповідне Рішення Суд ухвалив 14 липня на пленарному засіданні Великої палати Суду у справі за конституційним поданням 51 народного депутата України. Рішення Суду буде оприлюднено на офіційному вебсайті 15 липня”, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, закон набув чинності 16 липня 2019 року. Він передбачає обов'язкове використання державної мови в органах державної влади, місцевого самоврядування та інших публічних сферах суспільного життя.

Так, українці отримали законодавче закріплення права на обслуговування державною мовою, яке буде поширюватися на всі галузі сфери обслуговування. Винятком може стати прохання клієнта щодо його персонального обслуговування іншою мовою, прийнятною для обох сторін.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Верховний Суд України визнав незаконним указ Зеленського про скасування призначення Олександра Тупицького на посаду судді Конституційного суду.