RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Справа Порошенка: суд не зміг розглянути апеляцію на запобіжний захід

28 січня, у четвер, Київський апеляційний суд мав розглянути скарги на рішення Печерського районного суду про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання ексглаві держави та народному депутату Петру Порошенку.

"Апостроф" стежив за перебігом розвитку подій в онлайн-трансляції.


11:07 Матеріали кримінальної справи Порошенка не прийшли з Печерського суду до Апеляційного суду, через що розгляд справи перенесли на 11 лютого 2022 року на 11.00.

10:30 Під судом уже зібрався мітинг підтримки, тут близько 250 людей. Частково обмежений рух на Солом'янській площі та вулиці Солом'янській, водіям краще об'їхати цей район

Фото: Апостроф / Роман Пєтушков
1 / 1
Фото: Апостроф / Роман Пєтушков
1 / 1
Фото: Апостроф / Роман Пєтушков
1 / 1
Фото: Апостроф / Роман Пєтушков
1 / 1
Фото: Апостроф / Роман Пєтушков
1 / 1
Фото: Апостроф / Роман Пєтушков
1 / 1

10:00 Суд під посиленою охороною. Підтримка колишнього президента монтує сцену та поставила намети з чаєм

Початок розгляду скарг прокурора та захисту експрезидента намічено на 11:00 у залі судових засідань №201. Слухати справу колегія суддів: Микола Ященко, Валерій Лашевич та Іван Рибак.

19 січня Печерський районний суд обрав запобіжний захід для Петра Порошенка, підозрюваного в державній зраді, у вигляді особистого зобов'язання. Суд поклав на експрезидента процесуальні зобов'язання: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорта та прибувати до слідчого на перший виклик. Терміном до 19 березня.

Дані ДБР свідчать, що Порошенко підозрюється в тому, що "діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема представниками вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР"".

Олексій Симоненко, виконуючий обов'язки генпрокурора, підписав повідомлення про підозру Петру Порошенку 20 грудня 2021 року у державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.