RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

За крадіжку 2 мільярдів судять нардепа Бориса Приходька: суд триває вже 2 роки

У Дарницькому районному суді міста Києва вже другий рік поспіль розглядається справа про розкрадання в 2014 році 2 млрд грн з "Аграрного фонду". Фігурант справи у статусі підозрюваного - заступник голови Нацбанку України часів Януковича, а нині нардеп з групи "Довіра" мажоритарник з Чернігівщини Борис Приходько.

1 листопада відбувся допит ексглави правління ПАТ "Аграрний фонд" Олександра Кірюка щодо оборудок і розміщення депозитів з "Брокбізнесбанком" - на той час вже неплатоспроможним банком.

Проте про неплатоспроможність банку Кірюк, який розмістив там облігацій на суму 2,069 млрд грн, дізнався зі ЗМІ.

Суд наразі закінчив розслідування у справі. У тому, що держава втратила 2 млрд, Кірюк називає винними власників Брокбізнесбанку.

На наступне засідання заплановані дебати сторін.

Раніше журналісти нагадали про справу розкрадання у ДПЗКУ часів Бориса Приходька, коли з України намагалися вивести зерно на 7 млн доларів для компанії-нерезидента, яка заборгувала за поставки. Також були згадані порушення податкового законодавства, безпідставний експорт зерна за зниженими цінами та інше. Приходько зізнався, що не впорався з покладеними на нього зобов'язаннями через рік та 4 місяці перебування на посаді. Збитки корпорації за цей час зросли, а кредитні зобов'язання опинилися на межі розриву.