RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Повернення Саакашвілі в Україну: стала відома несподівана деталь

Остаточні плани і точна дата повернення в Україну лідера партії "Рух нових сил", екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі не визначені.

Про це "Апострофу" повідомили в команді політика.

"Про транспорт будемо знати і все скажемо публічно ближче до дати приїзду. Але точно не пішки", - розповіли в прес-службі Саакашвілі.

У той же час з джерел в політсилі Саакашвілі стало відомо, що приїзд в Україну може бути перенесено з 10 на 6 вересня. Для повернення політик може скористатися залізницею і перетнути польсько-український кордон на потягу "Перемишль-Київ". Особливість цього маршруту - в тому, що документи перевіряються безпосередньо в дорозі. Тому Саакашвілі не висадять десь на кордоні.

Про те, що дати повернення політика в Україну умовні, говорить і політолог Кость Бондаренко. За його словами, Саакашвілі сподівається на підтримку народних депутатів, які його збираються зустрічати.

"Дати, які визначає Саакашвілі, є умовними. Він хоче заплутати українських прикордонників і спецслужби. Коли він справді приїде в Україну, знає тільки Саакашвілі", - сказав експерт.

Водночас позафракційний народний депутат, член політради партії "Рух нових сил" Юрій Дерев'янко запевняє, що Саакашвілі все робить публічно і йому нема чого приховувати дату приїзду. До того ж підтримати політика на кордоні, за словами нардепа, прибудуть європейці.

Детальніше про імовірні варіанти повернення Саакашвілі читайте в матеріалі "Апострофа": "Готовий жити на кордоні: як Саакашвілі буде повертатися до України".