RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Радикал Рибалка балотуватиметься в Раду від Опоблоку - блогер

Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка, екс-глава Комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності Сергій Рибалка буде балотуватися в нову Верховну Раду за списком "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook відомий блогер, журналіст-розслідувач Денис Казанський.

За його словами, колишній спонсор "Радикальної партії" мільярдер Рінат Ахметов втратив інтерес до цієї політичної сили через низькі електоральні рейтинги, і забирає в новий проект кількох осіб, яких раніше СБУ і ГПУ підозрювали у фінансуванні тероризму на окупованому Донбасі.

"Рінат Леонідович, судячи з усього, остаточно вирішив позбутися Ляшко. І навіть вирішив прихопити з собою деяких "радикалів". Наприклад, в Опоблоці виявився Сергій Рибалка, який вибудовував схеми торгівлі з бойовиками ДНР, і менеджерів якого визнали винними у фінансуванні тероризму", - написав він.

За інформацією журналістів, на виборах в ВР екс-радикал Рибалка буде боротися за мандат з Олександром Вілкулом, Вадимом Новинським, Євгеном Мураєвим, Геннадієм Кернесом і Геннадієм Трухановим, які заявили про формування єдиного виборчого списку і підписали відповідний меморандум.

Казанський є автором декількох розслідувань, після оприлюднення яких СБУ і ГПУ порушили ряд кримінальних справ за фактом фінансування терористів на окупованому Донбасі, і за фактами незаконної торгівлі в анексованому Криму фірмами, що входять в сімейний бізнес народного депутата Сергія Рибалка.

В кінці березня минулого року Сумський апеляційний суд затвердив угоду про визнання провини в пособництві тероризму громадянина Юрія Джабраїлова, який на момент арешту восени 2017 був топ-менеджером ТОВ "Снек Експорт" - компанії нардепа Рибалки, про що раніше в ЗМІ неодноразово згадував і сам нардеп , і його адвокати. Джабраїлов пішов на угоду зі слідством і визнав, що протягом 2016 разом з іншими особами сприяв протизаконним постачання продукції ТОВ "Снек Експорт" в ОРДЛО і в анексуваний Крим. Незабаром до суду повинно бути передано кримінальну справу і іншого топ-менеджера сімейного підприємства Сергія Рибалки - Дениса Пробачая. Він був затриманий разом з Юрієм Джабраїловим і підозрюється СБУ і ГПУ в аналогічних особливо тяжких злочинах.