RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У керівництво "Слуги народу" обрали екс-помічника регіонала: що відомо про його бізнес Криму

Серед нових керівників політради партії "Слуг народу", обраних на партійному з'їзді 13 березня, виявився генерал-майор прикордонної служби у відставці Вадим Слюсарев, який відвідував окупований Крим, де він має зареєструватися на батьків комерційну нерухомість.

Про це повідомив на сайті Цензор.нет журналіст Юрій Бутусов.

Він нагадав, що Вадим Слюсарев - кадровий прикордонник, який отримав звання генерал-майора у 2011 році, його називають "господарем кордону і прокуратури Харківської та Сумської областей". Також він був помічником народного депутата від Партії регіонів Артема Пшонки, який з 2014-го року знаходиться в бігах. Слюсарев був обраний до політради "Слуги народу" від Харкова.

Батьки Слюсарева проживають в окупованому Криму і отримали російські паспорти в числі перших - ще 28 березня 2014 року.

"Його батьки-пенсіонери, Олексій Ігорович 1949 року народження і Тетяна Дмитрівна 1952 року народження володіють нерухомістю в Алушті за адресою вулиця Набережна, 24 і Набережна, 24Г. За цими адресами числяться готелі "Іва Марія" і "Резиденція Совіньон". Всього за даною адресою три об'єкти загальною площею 1970 кв. метрів. Слюсарев ще в 2014-му відправив до Криму копії всіх своїх документів, включно зі шкільними атестатами і навіть флюораграфію грудної клітини. Цікаво, що там за допомогою цих документів оформляють? На роботу брали чи на службу? " - пише Юрій Бутусов.

За його словами, прізвище Слюсарева можна знайти в російській базі даних "Мігрант" - системі обліку іноземних громадян, яка зафіксувала в'їзд в РФ. Зафіксовано також його польоти до Криму.

"Наприклад, 11 липня 2015-го зафіксовано виліт Вадима Слюсарева рейсом 610-YC з російського Бєлгорода в Сімферополь, і зворотний рейс 20 липня 609-YC назад. Мабуть, відпочинок. Літав через Білгород - тобто виїжджав в РФ на машині і звідти літаком. Ну а що - там же всі свої, літати зручніше. Також відмітку про в'їзд в РФ поставлено в 2020 році", - підкреслив журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", з'їзд партії "Слуга народу" підтримав створення в структурі партії політичної ради і затвердила нову редакцію статуту.