RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Відомий російський журналіст озвучив прогноз по включенню Донбасу до складу РФ

Відомий журналіст Аркадій Бабченко вважає, що після рішення РНБО припинити торгове сполучення з ОРДЛО, шанси так званих "ДНР-ЛНР" на входження до складу Росії сильно зросли.

Про це він розповів в інтерв'ю сайту "Обозреватель".

За словами Бабаченка, Україна може повернути окуповані території Донбасу під свій контроль тільки військовим шляхом. Однак журналіст не бачить в країні рішучості для повернення своїх територій. Крім того, уряд прийняв рішення розірвати економічні зв'язки з ОРДЛО, що призведе до ще більшої інтеграції республік у Росію.

"Їх вже нічого не буде пов'язувати з Україною. І це, зрештою, призведе до визнання цих невизнаних "республік" Росією, що, знову-таки, призведе до надання відкритої військової та економічної допомоги, а в подальшому, через якийсь час, і до включення їх у склад РФ", - говорить Бабченко.

При цьому журналіст зазначає, що ситуацію на Донбасі не варто порівнювати з Придністров'ям хоча б через різне географічне положення цих територій. Кращим прикладом для долі "ДНР" і "ЛНР" він називає Південну Осетію. "Межа, швидше за все, пройде там, де проходить зараз. Але станеться це не в найближчі роки, а в середньостроковій перспективі, через 10 років", - підсумував Бабченко.

Як повідомляв "Апостроф", у Росії пояснили, чому Кремль не приєднає Донбас до РФ.