RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Був конфлікт: у поліції прокоментували ситуацію з блокпостом копачів бурштину під Рівним

У правоохоронних органах пояснили появу блокпосту в Рівненській області недалеко від населеного пункту Клесів, який встановили місцеві копачі бурштину.

"Це місцеві жителі. Вони поставили там вагончик і шлагбаум, туди не пускають нікого, крім самих місцевих жителів. В тому числі до місця незаконного видобутку бурштину не допускається поліція", - сказали "Апострофу" у прес-службі ГУ НП в Рівненській області.

Також у поліції зазначили, що по всій видимості блокпост стоїть там вже кілька днів. При цьому уточнюється, що між незаконними копачами бурштину і силовиками виник конфлікт через недопущення поліції до місця видобутку.

"За даним фактом розпочато два кримінальні провадження. Зокрема, за статтею 342 КК України (опір працівнику поліції при виконанні)", - підкреслили в поліції.

Співрозмовник уточнив, що в даний момент правоохоронці намагаються врегулювати конфлікт. Нікого з організаторів блокпосту не затримали.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Сарненському районі Рівненської області близько сотні чоловік в масках перекрили трасу Київ – Ковель.