RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Волонтер попередив про загрозу сепаратизму: названі небезпечні міста

Підконтрольні Україні міста Донецької області, а також південь країни залишаються осередками сепаратизму. Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів відомий волонтер і блогер Роман Синіцин.

За його словами, досить небезпечна ситуація спостерігається в Мелітополі, Херсоні та Миколаєві.

"В принципі, як і скрізь – причому, серйозно так. Там Медведчук активізувався, Клименко (екс-глава Міністерства доходів і зборів України Олександр Клименко, - "Апостроф") активізувався, комуняки активізувалися. Вони проводять там свої "акції". Хотіли провести ходу з портретами загиблих в Будинку профспілок в Одесі під червоними прапорами. Але як тільки вони почали діставати свої прапори – їх почали просто бити. І я вважаю, це правильно!", - каже Синіцин.

У той же час голови міст в Донецькій області, які в 2014 році підтримали сепаратистів, не отримали відповідного покарання. У приклад Синіцин призводить мера Торецка (колишній Дзержинськ) Володимира Слєпцова, якого влітку 2016 року суд заарештував за підозрою в сепаратизмі. За інформацією волонтера, Слєпцова випустили і "справа там розвалюється".

"У них в місті сепари були два місяці. Але там досі пресують проукраїнських активістів. Одному недавно машину спалили. Люди там ходять по лезу ножа. Не дай Бог що, різати їх почнуть першими", - говорить Синіцин.

При цьому блогер зазначає, що прихильників ідей сепаратизму і шанувальників Путіна вистачає в Києві та у Львові.

"Інфекція "російського світу" може кого завгодно заразити. І вони ж вливають купу бабла – і пропаганду, і в інформаційні диверсії, і роботу з тими ж ветеранськими організаціями...", - говорить він.

Повний текст інтерв'ю Романа Синіцина читайте на сайті "Апострофа".