RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Тимчук назвав область України, яку може спробувати захопити Путін

Народний депутат, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук заявив, що Росія може зробити спроби захопити Херсонську область України.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

На такий крок, на думку експерта, російське керівництво може піти заради забезпечення життєдіяльності анексованого півострова.

"Найчастіше говорять, що через 5-6, максимум через 10 років прісної води в Криму не буде взагалі. Як раз через діяльність промислових підприємств і, в першу чергу, нашого великого українського диверсанта. Якого у нас чомусь не люблять. Тобто в цих умовах необхідно контролювати, як мінімум, Херсонську область для того, щоб забезпечити нормальне не просто сполучення з Росією, а існування півострова", - говорить Тимчук.

Це пояснюється тим, що навіть за умови вдалого завершення будівництва Керченського мосту, окупанти не зможуть підняти, наприклад, сільське господарство півострова.

Експерт пояснює, якщо ідея по створенню "Бессарабської народної республіки" в Одеській області провалився, то в Херсонській області ситуація складніша.

"Ми впродовж лютого-березня цього року моніторили дуже щільно ситуацію в Херсонській області за всіма напрямками – і виявили досить велику кількість вогнищ напруги", - говорить Тимчук. При цьому він вважає за необхідне посилювати оборону Херсонської області та передислокувати туди механізовану бригаду з Кіровограда.

"Оскільки фактично один батальйон ЗСУ на всю Херсонську область – при тому, що там знаходиться адміністративна межа з Кримом, при тому, що Херсонська область має величезне стратегічне значення як ключ до Криму - це не просто мало. Це, як на мене, злочин – тримати там таку мізерну кількість військ!", - вважає експерт.

Читайте повну версію інтерв'ю Дмитра Тимчука для "Апострофа": "Росіяни бояться, що українська армія двома ударами винесе їх з Донбасу".