RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У МОЗ спростували 10 міфів про медичну реформу в Україні

Міністерство охорони здоров'я України спростувало 10 найпопулярніших міфів про медичну реформу. Так, у відомстві пояснили реальну ситуацію в галузі і перспективи змін.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Відзначається, що реформа не зробить медицину "платною і дуже дорогою".

"Для кожної медичної послуги буде чітко відомо - оплачена вона державою чи ні, оплачена вона повністю або частково. Також з'явиться чіткий список послуг, які будуть на 100% профінансовані державою", - зазначили у відомстві.

Крім того, медреформа не призведе до закриття лікарень і звільнення медиків, села не залишаться без лікарів і нікого не змусять "платити двічі".

У відомстві зазначили, що кожна людина в разі необхідності зможе звернутися до будь-якого лікаря - фахівця без направлення сімейного лікаря і отримати необхідну допомогу.

При цьому реформа не суперечить Конституції, на неї виділено кошти, яких повинно вистачити, і її проведення не викличе кадрового голоду.

У МОЗ уточнили, що Національна служба здоров'я не буде розпоряджатися коштами самостійно, вона буде проводити закупівлю медичних послуг та підписувати договори з медичними установами та лікарями.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що депутати Верховної Ради не підтримали законопроект №6329, який передбачає введення нової системи фінансування медицини в Україні.