RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Журналісти дізналися, як Турчинов пропонує звільняти Донбас: опублікований документ

Журналісти оприлюднили в мережі проект концепції закону "Про державну політику відновлення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей".

Про це повідомляє "Громадське".

Відзначається, що проект концепції поки уміщається на одному аркуші і складається з преамбули та шести пунктів.

У той же час джерела, які надали документ, зазначають, що це не остаточна версія і в неї можуть бути внесені зміни і доповнення.

За даними ЗМІ, цей законопроект на минулому тижні було обговорено і на засіданні Стратегічної ради при президенті.

У преамбулі концепції зазначається, що правовий режим антитерористичної операції, введений в квітні 2014 року, дозволив, з одного боку, зупинити розширення російської агресії і локалізувати її в Донецькій і Луганській областях. Також він дозволив провести президентські, парламентські і місцеві вибори.

У той же час, ні за масштабами, ні за характером, ні за часом проведення АТО зараз не відповідає завданням звільнення окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей.

Підкреслюється, що саме тому виникла нагальна потреба створити нові правові рамки для вирішення цього завдання.

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат від БПП Мустафа Найєм вважає, що план-законопроект про реінтеграцію окупованих територій Донецької і Луганської областей президент України Петро Порошенко може внести в парламент до кінця поточної сесії.