RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Кримськотатарський журналіст розповів про реальну кількість прихильників "російської весни" в Криму в 2014 році

Результати так званого референдуму, який був проведений окупантами на території Криму в 2014 році, не мають нічого спільного з реальністю.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв.

На думку журналіста, в Криму населення підтримувало ідеї "російської весни" і приєднання півострова до Росії, але дані референдуму не є достовірними.

"Ми ж не віримо підсумками референдуму, який проведено без виборчих списків і в ході якого одна точка зору отримала 97%. Такого просто не може бути ні в яких виборах, крім КНДР", - зазначив журналіст.

Журналіст зазначив, що зараз вже не представляється можливим встановити реальну підтримку російської окупації Криму серед місцевого населення.

"Хто знає, скільки там людей прийшло? Може, там прийшло 40%, з них проголосувала половина – от і рахуйте. А як вони там малювали... Це вони просто спектакль провели, після окупації вже", - резюмував Муждабаєв.

Докладніше читайте в інтерв'ю "Апострофа": Російських артистів, які виступають у Криму, треба саджати у в'язницю – Айдер Муждабаєв.