RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Бойовики ДНР влаштували провокації проти сил АТО: опубліковано фото

Бойовики влаштували провокацію на Донецькій фільтрувальній станції, знищивши одну з камер спостереження і імітувавши обстріл з боку Збройних сил України.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру штабу АТО в Facebook.

Вранці 9 серпня група СММ ОБСЄ поблизу населеного пункту Василівка здійснювала огляд околиць насосної станції 1-го підйому Південно-Донбаського водоводу за допомогою безпілотника.

"Як тільки апарат піднявся в повітря, бойовики здійснили в безпосередній близькості від нього провокаційний обстріл зі стрілецької зброї. Надалі НЗФ здійснили неприцільний обстріл в напрямку Авдіївки з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Пізніше бойовики застосували заборонені Мінськими домовленостями 82-мм міномети і імітували обстріл своїх позицій з боку ЗСУ, підірвавши кілька інженерних боєприпасів.

"Коли Олександр Хуг зі своїми співробітниками прибули на Донецьку фільтрувальну станцію, то побачили кульмінацію "вистави", яку влаштували для них НЗФ ОРДО - розстріляну зі стрілецької зброї тільки що встановлену камеру відеоспостереження", - зазначають у штабі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в штабі озвучили нові дані про втрати ЗСУ на Донбасі.