RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Закон про реінтеграцію Донбасу не допоможе повернути окуповані території: названі причини

Експерти сходяться на думці, що закон про реінтеграцію окупованих районів Донецької та Луганської областей не допоможе повернути ці території та називають цьому причини.

Про це вони повідомили в коментарі "Апострофу".

"Виходячи з озвучених заяв, мова йде про те, що Україна припиняє активні дії по поверненню цих територій, вважає ці території окупованими і покладає всю відповідальність за утримання територій на Росію", - говорить екс-заступник голови Донецької ВГА Віктор Андрусів.

За його словами, припинення спроб відновити контроль над територіями призведе до вибудовування відносин з ОРДЛО, як це було з Кримом, але це не допоможе повернути ці території.

Схожої думки дотримується і юрист-міжнародник Геннадій Друзенко.

"Цей законопроект буде направлений на правову фіксацію статусу-кво, але на реінтеграцію це не вплине", - говорить він. На думку юриста, реінтеграція можлива тільки після отримання Україною контролю над територіями. При цьому зазначає, що на даний момент немає можливості отримати контроль за допомогою законодавства.

Детальніше про новий закон про реінтеграцію Донбасу читайте в матеріалі "Апострофа": "Україна готує Росії новий статус: чи допоможе це повернути Донбас".