RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Обмін полоненими на Донбасі: Кучма заявив про важливе рішення щодо списка бойовиків

Зі списку обміну полоненими на Донбасі були виключені 43 людини, які не мають відношення до антитерористичної операції на Донбасі і на обміні яких наполягають представники так званих "ДНР-ЛНР".

Про це заявив екс-президент України, представник України в Тристоронній контактній групі по врегулюванню ситуації на Донбасі Леонід Кучма, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Зі списку були "викинуті" 43 людини, які не мають ніякого відношення до зони АТО. Це ті, хто стріляв на Майдані, і ті, хто має відношення до трагічних подій 2 травня (події в Одесі 2 травня 2014 року) і до інших нехороших справ на території України", - сказав Кучма.

Він додав, що представники бойовиків використовують родичів людей, які не мають відношення до АТО, для тиску на Україну.

Раніше в інтерв'ю "Апострофу" координатор волонтерської групи "Патріот" Олег Котенко заявив, що рішення про звільнення українців приймає особисто президент РФ Володимир Путін.

Як повідомляв "Апостроф", Ірина Геращенко розповіла про переговори щодо блогера і журналіста Станіслава Асєєва (Васіна), який знаходиться в полоні у бойовиків "ДНР".