RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

У Раді повідомили важливі відомості про українського блогера, який потрапив в полон бойовиків ДНР

Учасникам переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську від України вдалося дізнатися про місце знаходження журналіста і блогера Станіслава Асєєва (Васіна). Також представники бойовиків "ДНР" підтвердили наявність прізвища полоненого в списках на обмін.

Про це повідомляє "Радіо свобода" з посиланням на віце-спікера Верховної Ради, представника України в Тристоронній контактній групі в Мінську Ірину Геращенко.

За її словами, переговори про долю Асєєва проходили дуже важко і тривали близько місяця.

"Дуже важко йшли переговори, вибивання, по суті, цієї інформації, що Асєєв знаходиться у них. Місце його утримання вони офіційно нам не дали – просто підтвердили, що Станіслав к них, і він включений в списки на звільнення, які ми зараз обговорюємо. Ми знаємо місце утримання Станіслава", - повідомила Геращенко.

Вона додала, що переговорники добивалися можливості візиту до Асєєва координатора ОБСЄ Тоні Фріша, але його допустили тільки до макіївської колонії, де утримують військовослужбовців. Не вдалося його відвідати і представникам інших міжнародних організацій.

Як повідомляв "Апостроф", про зникнення блогера стало відомо 6 червня від колишнього нардепа Єгора Фірсова. Він заявив, що Асєєв не відповідає на телефонні дзвінки і його не можуть знайти рідні. У той же час у квартирі блогера виявлені сліди злому і обшуку.

Також відомо, що бойовики "ДНР" українця звинувачують у шпигунстві.