RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Повернення Саакашвілі в Україну: названі 5 сценаріїв розвитку подій

В даний момент існує 5 основних варіантів розвитку ситуації навколо повернення в Україну колишнього президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Про це у статті на сайті видання site.ua написав політичний оглядач і блогер Олексій Мінаков.

Він зазначає, що українська влада може влаштувати провокацію з використанням "тітушок" на кордоні і зірвати урочисте повернення Саакашвілі, але цей варіант загрожує створенням дестабілізації на кордоні.

Повернення Саакашвілі найбільш "малоймовірний сценарій - не для того міняли комісію з питань громадянства і погрожували екстрадицією братові Саакашвілі, щоб Саакашвілі повернувся в Україну."

Також існує варіант із затриманням на місці Саакашвілі та екстрадицією його в Грузію. Даний розвиток ситуації призведе до ускладнення відносин України і ЄС.

Прикордонна служба може просто відмовитися впускати Саакашвілі в країну, що стане для нього позитивним піаром, а Порошенко в даній ситуації буде нести іміджеві втрати.

П'ятим варіантом є "чорний лебідь", тобто малоймовірна подія, що практично неможливо передбачити, з масштабними наслідками".

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі розповів в ефірі грузинської телекомпанії " Руставі 2, як буде відбуватися його повернення в Україну, заплановане на 10 вересня.