RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Донецьку бойовики кинули "на підвал" відомого прихильника ДНР: опубліковані фото

Російського пропагандиста і прихильника бойовиків "ДНР" Романа Менкіна, який з 2014 року проживає в окупованому Донецьку, викрали з квартири і піддають тортурам.

Про це в своєму блозі повідомляє журналіст Денис Казанський.

"Російський політтехнолог, активіст ДНР Роман Манекін, який ще з весни 2014 року активно брав участь в створенні "республіки", посварився з колишнім "міністром ДНР" Олександром Кофманом і потрапив на підвал до своїх же соратників по боротьбі за Новоросію. Тепер, за словами друзів Манекіна, його катують, б'ють і звинувачують в шпигунстві на користь України", - зазначає журналіст.

Манекін на фото в центрі

Викрадення відбулося ще 28 вересня. У квартиру Манекіна увірвалися озброєні люди, які викрали пропагандиста разом з його дружиною. Окремо Казанський вказує, що Манекін є громадянином РФ.

Напередодні викрадення Манекін опублікував у своєму Facebook критичний запис на адресу бойовика Кофмана.

Також у нього був конфлікт і з іншим "міністром" - Олексієм Диким. Дружина Манекіна, яку відпустили через день після викрадення, звинувачує у трагедії саме Дикого і його людей.

Про викрадення пропагандиста і прихильника бойовиків мовчать всі його соратники. Єдиною, хто вирішив озвучити ситуацію навколо Манекіна виявилася його знайома з Москви Дарина Мітіна.

"Мда, неув'язочка вийшла. Борці за Новоросію розраховували, що катувати і мучити в ДНР будуть тільки укропів, а виявилося, що катувати і мучити так само можуть їх самих", - зазначає Казанський.

При цьому він нагадує, що бойовики вже два роки знущаються в підвалах над 62-річним українським вченим Ігорем Козловським. Манекін схвалював такі дії і тепер сам потрапив в таку ситуацію.

Як повідомляв "Апостроф", затриманого в Києві пропагандиста НТВ видворили з України.