RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Як жук на булавці: українська снайперша розповіла про запеклий бій з бойовиками на Донбасі

Снайперу "Української добровольчої армії" (УДА) Олені Білозерській одного разу довелося брати участь в бою на Донбасі у якості кулеметника.

Про цей випадок вона розповіла в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

За словами Білозерської, рік тому одна з позицій її підрозділу перебувала в будівлі. І коли кулеметник з якоїсь причини змушений був виїхати, снайперша буквально за день навчилася збирати і розбирати кулемет, а ввечері відбувся бій.

"Коли почало темнішати, я прилаштувала його в амбразуру. Йшов млявий бій. Я чекала, поки побачу якісь спалахи, щоб зрозуміти, по кому стріляти. Хвилин 10 простояла - і тут сєпари як кинуть дими для прикриття і як полізуть. Оскільки вони знали, що на цій бійниці в нас кулемет, почали по ній гатити з усього, що в них було. Стріляли довго, але жодна куля не залетіла в бійницю, таке буває. Хтось почав звати нашого кулеметника-аса Каталонця, а я думала в ту мить, скільки в мене набоїв у стрічці і чи вистачить їх, поки він сюди добіжить. Влучать у мене чи ні за цей час", - розповідає Білозерська.

Після прибуття на позицію ще одного бійця трьома кулеметами вдалося на деякий час заспокоїти ворога. Після цього українські бійці, за словами снайперши, вирушили на дах і зробили постріл з ВОГа, а бойовики відповіли їм пострілом з РПГ. Потім Білозерській вдалося зупинити кулеметника бойовиків і бійці змогли спуститися з даху.

"Далі вороги образились - і вигнали свою "Беху". Влупили з неї під моє вікно так, що мене звідти здуло. Але оскільки кулемет я не випустила з рук, то він упав зверху. Добре, що я була в броніку - воно ж розпечене, від нього прикурювати можна. Лежу я під ним, як жук на булавці, - кричу: "Хлопці, допоможіть!" - вони прибігли, думали, що я поранена, а я кажу, що мене кулеметом придавило. Насміялися тоді всі", - згадує вона.

Також читайте інтерв'ю командира УДА Дмитра Яроша "Апострофу": Донецьк і Луганськ ми повернемо, і вже досить скоро - Дмитро Ярош.