RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Стали відомі результати переговорів з бойовиками в Мінську

Представники так званих ДНР та ЛНР, незважаючи на домовленості, саботує врегулювання проблем безпеки, зокрема систематично порушується режим припинення вогню.

Про це повідомила прес-секретар представника України в тристоронньої контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер в Facebook.

"ОРДЛО навмисно виводять з ладу камери відеоспостереження СММ ОБСЄ, які фіксують випадки порушення режиму тиші. В ОРДЛО незаконно утримуються 152 заручника. Для їх звільнення українська сторона готова йти на серйозні компроміси", - написала Оліфер.

Крім того, українська сторона очікує, що візит координатора гуманітарної підгрупи Тоні Фріша в окремі райони Луганської області сприятиме розблокуванню роботи зі звільнення заручників.

"152 заручника незаконно утримуються в ОРДЛО. Однак представники ОРДЛО як і раніше хочуть звільнення тих, хто не має відношення до подій на Донбасі. Очікуємо, що поїздка в ОРДЛО координатора підгрупи з гуманітарних питань Тоні Фріша сприятиме розблокуванню роботи зі звільнення людей, і що пан Фріш зуміє відвідати всіх заручників, перевірити умови їх утримання, допоможе зв'язатися з рідними, а також переконається в тому, що до людей не застосовувалися тортури", - додала Оліфер.

Як повідомила віце-спікер Верховної Ради, учасник мирних переговорів в Мінську Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook, контрольний пункт в'їзду-виїзду "Золоте" на Луганщині, який вже півтора року блокують терористи, буде відкритий в найближчі дні.

"Мінськ. З конструктиву – КПВВ "Золоте" завдяки нашим вимогам, нарешті, днями буде відкрито. Це полегшить пересування між лінією зіткнення для тисяч людей", - написала вона.

Також Геращенко розповіла про ситуацію із заручниками.

"Україна ще місяць тому заявила про готовність передати 302 злочинця для звільнення 81 українця, підтверджених ОРДЛО на окупованих територіях. Всього ж в списку СБУ на сьогодні є 152 заручника в ОРДЛО, кількість зростає, тому хапають цивільних за проукраїнські погляди. Камінь спотикання - вимога амністії для беркутівців та інших персонажів, які не мають ніякого відношення до Донбасу. Працюємо, щоб були хороші новини для сімей наших заручників, поки все йде важко, але рухаємося. З вірою", - додала вона.

Читайте інтервью Ігоря Романенка "Апострофу": "Путіну влаштували важливий тест, на Донбасі можливо перемир'я".