RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

ЗМІ дізналися про таємні контакти Януковича з кумом Путіна під час Майдану і втечу Медведчука з Криму перед анексією

Президент-втікач Віктор Янукович і кум президента Росії Віктор Медведчук провели серію таємних телефонних переговорів в момент найбільш активної фази протистояння на вулицях Києва під час Революції Гідності.

Про це повідомляє журнал "Новий час".

Відзначається, що за даними ГПУ, вранці 20 лютого 2014 роки Янукович двічі розмовляв з Медведчуком, однак тема цих розмов залишається невідомою.

Це сталося в день, коли на вулиці Інститутській озброєний бійці спецпідрозділів розстрілювали багатьох учасників революції.

"Ще 18 лютого 2014-го, коли в столиці почалися запеклі зіткнення, Медведчук терміново виїхав з Києва у свою резиденцію в Закарпатті. А потім полетів у Крим, звідки він телефонував Януковичу. Встигнувши після цього з'їздити ще і в Росію, увечері 26 лютого кум Путіна разом з родиною відлетів з Криму до Швейцарії. На наступний день на півострові з'явилися "ввічливі люди", - йдеться в матеріалі видання.

Всього за час Евромайдану Медведчук і Янукович спілкувалися більше півсотні разів.

Як повідомляв "Апостроф", суд Європейського Союзу відхилив апеляційну скаргу екс-президента України Віктора Януковича і його сина Олександра щодо санкцій, накладених на них Євросоюзом у 2015-2016 роках.